استفاده از دوربین مدار بسته هر روز در حال افزایش است. به همان اندازه امکان هک دوربین مداربسته می تواند به عنوان یک خطر بالقوه افزایش یابد.
چگونه از هک شدن دوربین مداربسته جلوگیری کنیم ؟
از این رو در این قسمت از مجله امنیتی ایران سکوریتی می خواهیم شما دنبال کنندگان گرامی را با راههای مقابله با هک دوربین مدار بسته آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
اخیرا هک دوربین IP یک امر بسیار شایع شده است. البته تولید کنندگان صنعت سیستم نظارت تصویر نیز با رعایت اصول امنیت سایبری به افزایش میزان امنیت تصویر دوربین ها کمک می کنند. اما از آنجایی که امنیت یک جاده دو طرفه است ، اهمیت نقش کاربر دوربین مدار بسته نیز در این سناریو بسیار تعیین کننده است. می توان گفت که شروع اقدامات امنیتی با خرید دوربین مدار بسته آغاز می شود. میزان امنیت سایبری هر برند دوربین با برند دیگر متفاوت است از این رو پیش از خرید سیستم مدار بسته مناسب حتما با یک کارشناس و مشاور دوربین مدار بسته که به امر امنیت سایبری مسلط باشد مشورت کنید. و بررسی کنید که آیا سطح امنیتی برند انتخاب شده مناسب کسب و کار شما است یا خیر ؟
اصولا یکی از ویژگی های مشاور خوب، راهنمایی کاربران در زمینه انتخاب برند مناسب می باشد، یکی از ویژگی های برند مناسب کسب و کار شما ، رعایت اصول امنیت سایبری و مقابله در برابر هک تصویر دوربین مدار بسته می باشد. انتخاب یک مشاور آگاه و مستقل ، مشاوری که هیچ وابستگی به برند خاصی نداشته باشد می تواند شما را به هدفتان برساند.
اما چه راهکار های وجود دارد که به ما کمک می کند تا امکان هک شدن تصاویر دوربین مدار بسته را به حداقل برسانیم.
۱– پسورد دوربین مداربسته
متاسفانه بسیاری از دوربین های آی پی (IP) نصب شده در سرتاسر دنیا با پسورد پیش فرض خود راه اندازی شده اند. هکر ها می توانند به سادگی و با یک جستجوی ساده در اینترنت ، رمز و کلمه عبور دوربین را در اختیار داشته باشند . انتخاب یک کلمه عبور قوی و ترکیبی می تواند به میزان زیادی امکان هک و دزدیده شدن تصاویر دوربین را برای شما به ارمغان بیاورد. پیشنهاد ما انتخاب یک رمز عبور ۱۲ تا ۲۴ رقمی با استفاده از حروف ترکیبی بزرگ و کوچک ، اعداد و علائم مختلف می باشد.
نکته:
البته برخی از برند های قدرتمند و پر فروش بازار برای حل این مشکل راه حل های مختلفی ارائه کرده اند. از جمله می توان به راهکار شرکت هایک ویژن اشاره کرد، این شرکت دوربین های خود را بدون پسورد پیش فرض ارائه می کند. کاربر در نخستین مرتبه وارد شدن به منوی دوربین باید یک پسورد جدید و قوی را بر روی دوربین تنظیم نماید.
۲– نرم افزار دوربین مداربسته ( Firmware )
نرم افزار یا فریم ور دوربین را باید مرتب بروز رسانی کنید، سیستم عامل دوربین ممکن است دارای مشکلات و حفره های امنیتی باشد که هکر ها از آن بتوانند برای هک تصویر دوربین امنیتی استفاده کنند، شرکت های سازنده دوربین این مشکلات را شناسایی کرده و در نسخه های جدید تر فریم ور خود این ایرادات را برطرف می کنند از این رو استفاده از آخرین نسخه نرم افزار دوربین می تواند خطر هک شدن تصویر دوربین را به اندازه زیادی کاهش دهد.
۳– تغییر پورت های پیش فرض دوربین
شما می توانید پورت های مورد نیاز خود را تغییر داده و از حالت پیش فرض خرج نمایید، و سایر پورت های بدون استفاده را ببندید در این صورت امکان هک شدن تصویر دوربین به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به عنوان مثال شما می توانید پورت https را از حالت پیش فرض خود تغییر دهید.
نکته: اگر امکان بستن پورت های دستگاه برای شما وجود ندارد ، همواره باید ترافیک پورت ها را تحت نظر داشته باشید تا در صورت وجود ترافیک مشکوک از آن آگاه شده و امکان هک شدن تصاویر را بررسی نمایید.
۴– دوربین بی سیم ( Wireless Camera )
برخی از دوربین های مدار بسته بصورت Wireless بی سیم نصب می شوند. در دوربین بی سیم تصاویر باید با استفاده از پروتکل WPA2-encrypted یا WPA2-enterprise منتقل شوند در این صورت امکان هک شدن تصاویر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
۵– موقعیت دوربین و نرم افزار
محل نصب دوربین باید به گونه ای انتخاب شود که امکان دسترسی افراد سودجو به سخت افزار دوربین به حداقل برسد، به علاوه نرم افزار و شبکه دوربین مدار بسته باید به گونه ای طراحی شود تا امکان مشاهده تصویر دوربین ها برای کاربران مختلف دیگر در دسترس نباشد ، به عنوان مثال در یک اداره نرم افزار و شبکه دوربین باید به گونه ای طراحی شود که کارمندان اداره قادر به مشاهده تصاویر دوربین در کامپیوتر خود نباشند.
نکته:
محدوده ی IP دوربین ها باید با محدوده ی IP شبکه و اتوماسیون اداری، فرق داشته باشد.