همراهان گرامی اگر مقالات ما را دنبال کرده باشید در جریان هستید که مدتی است، در مورد شرکت میکروتیک و محصولات و دوره های آموزشی آن مطالبی گفته می شود . در این مقاله قصد داریم برای آشنایی شما عزیزان با روتربردهای میکروتیک سری ۸۰۰ از محصولات میکروتیک یعنی روتربردهای ایندور این شرکت به صورت جزئی تر آشنا شویم. در مقالات قبلی ویژگی روتربرد های میکروتیک سری ۲۰۰ ، روتربردهای میکروتیک سری ۴۰۰ و روتربردهای میکروتیک سری ۷۰۰ گفته شد. در این مطلب ما ویژگی روتربردهای میکروتیک سری۸۰۰ را برای شما عزیزان بیان می کنیم و در مطالب و مقالات بعدی به سری های دیگر روتربرد های میکروتیک می پردازیم.
روتربردهای میکروتیک سری۸۰۰
همانطور که قبلا هم در مقالات قبلی گفته شد؛ روتربردهای میکروتیک (MikroTik) به صورت دو نوع کلی به بازار عرضه می گردند.
- برخی از آنها به صورت یک پکیج آماده شامل برد، باکس Box، آداپتور PoE و آنتن (در مدل هایی که به صورت وایرلس هستند) می باشند.
- برخی دیگر فقط به صورت برد ارائه می شوند.
همچنین از لحاظ ویژگی کاربرد آن ها در دو دسته زیر می توانند تقسیم بندی شوند.
- برخی روتربردها قابلیت استفاده به عنوان Access Point و یا کلاینت در ارتباطات وایرلس را دارند .
- برخی دیگر فقط به عنوان روتر یا سوییچ می توان از آنها استفاده نمود.
روتربردهای سری ۸۰۰ به صورت برد ارائه می شوند.
روتربردهای میکروتیک سری۸۰۰ با توجه به پردازنده قوی، میزان رم بالا و اسلات هایی جهت قرار گیری کارت های وایرلس می توان از آنها به عنوان یک روتر قدرتمند در شبکه های سیمی و یا در رادیوهای وایرلس برای ارتباطات بی سیم استفاده نمود.
تفاوت روتربردهای میکروتیک سری۸۰۰ با سری ۴۰۰ و سری ۷۰۰
قابل ذکر است تفاوت های این روتربرد نسبت به سری ۴۰۰ و سری ۷۰۰ میکروتیک را می توان از لحاظ قوی تر بودن قدرت CPU و همچنین دارا بودن دو کانکتور PCI-E و PEI بررسی کرد که این ویژگی امکان افزایش پورت ها را فراهم می کند. RouterOS میکروتیک با لایسنس level 6 از دیگر ویژگی های شاخص روتربردهای میکروتیک سری ۸۰۰ می باشد.
چند نمونه از روتربردهای میکروتیک سری۸۰۰
در زیر دو نمونه از روتربردهای میکروتیک سری ۸۰۰ را معرفی می کنیم.
روتربرد میکروتیک سری ۸۰۰ مدل RB800
RB800 از محصولات میکروتیک یک روتربرد با عملکرد بسیار بالا و امکانات سخت افزاری از قبیل ۳ پورت گیگابیت اترنت ، ۲ کانکتور جهت اتصال Daughterboard برروی برد، یک اسلات miniPCI و یک اسلات miniPCI-e به همراه دو شکاف برای نصب کارت های قابل اتصال به اسلات miniPCI-e به برد، می باشد.
نکته مهم :قابل ذکر است کانکتورهای فوق قابلیت اتصال انواع Daughterboard جهت افزایش تعداد پورت ها، کارت های miniPCI و یا ارتقا پردازنده به یک مدل قوی تر را دارا می باشد. بطور مثال شما می توانید با قرار دادن روتربرد های RB502 دو اسلات و RB604 چهار اسلات miniPCI یا با استفاده از RB816 شانزده پورت اترنت به این برد اضافه کنید.
به طور خلاصه ویژگی های مهم این روتربرد میکروتیک سری۸۰۰ عبارت است از:
- ۳ پورت گیگابیت اترنت
- ۴ اسلات miniPCI
- ۱ اسلات miniPCI-e
- پردازنده MPC8544 با سرعت پردازش ۸۰۰ مگاهرتز
- RouterOS با مجوز Level 6

روتربرد میکروتیک سری ۸۰۰ مدل RB850Gx2
روتربرد میکروتیک مدل RB850Gx2 دارای ۵ پورت گیگابیت اترنت است که در مقایسه با مدل RB450G به علت پردازنده دو هسته ای دارای سرعت پردازش بالاتری می باشد. همچنین میزان رم این دستگاه به ۵۱۲MB افزایش یافته است.
محصول RB850G دارای پردازنده P1023 PPC با سرعت پردازش ۵۰۰MHz بوده و همچنین دارای سنسوری برای مانیتورینگ دما و ولتاژ می باشد.

به طور خلاصه ویژگی های مهم روتربرد میکروتیک سری ۸۰۰ مدل RB850Gx2 عبارت است از:
- ۵ پورت گیگابیت اترنت
- پردازنده دو هسته ای با سرعت پردازش ۵۰۰MHz
- حافظه رم ۵۱۲MB
- سیستم عامل با مجوز Level5
منتظر مقالات بعدی ما برای توضیح ویژگی های هر یک از این مجموعه محصولات روتربرد میکروتیک باشید.
در پایان لازم به ذکر است که ما در مجموعه فنی حفاظتی زاویه دید آماده کمک و خدمت به شما همکاران گرامی می باشیم.
نویسنده: اعظم صالحی( کارشناس ارشد رمز و IT)