ماژول SFP سوییچ شبکه چیست؟
ماژول SFP سوییچ شبکه یک قطعه الکتریکی است که برای استفاده از پورت SFP موجود در سوییچ شبکه باید در آن قرار گیرد تا بتوان فیبرنوری را به آن متصل کرد. برای آشنایی همراهان عزیز اطلاعاتی در مورد ماژول SFP سوییچ شبکه در این مطلب در اختیار شما قرار می گیرد.
پورت فیبرنوری یا بعبارتی SFP به طور گسترده ای برای اتصال دستگاه های شبکه مانند سوئیچ ها ، NIC (کارت رابط شبکه) و مبدل های رسانه استفاده می شود ،موقع استفاده از درگاه یا پورت SFP باید ماژول SFP سوییچ شبکه در آن پورت جهت اتصال با فیبر نوری قرار گیرد. ماژول SFP که بیش از ۱۵ سال ابزار مهم صنعت بوده و هست. قرار است در این مقاله مورد بررسی قرار گیرد.
ماژول SFP چیست؟
نام دیگر ماژول SFP، کوچک شده pluggable یا mini GBIC (مبدل رابط گیگابایت) است . پورت SFP آن هم ماژول های نوری و هم کابل های مسی را می پذیرد. به همین دلیل توسط بسیاری از فروشندگان مولفه های شبکه توسعه و پشتیبانی می شود. ماژول SFP توسط هیچ ارگان رسمی استانداردی، استاندارد نشده است ، بلکه توسط یک توافق نامه چند منبع (MSA) مشخص شده است. و ماژول SFP همچنین از SONET ، Gigabit Ethernet ، Fiber Channel و سایر استانداردهای ارتباطی پشتیبانی می کند.
نکته:
علاوه بر این ، SFP به دلیل کوچک بودن در بیشتر برنامه ها جایگزین GBIC شده است.
انوع ماژول SFP
انواع ماژول SFP در شکل زیر مشخص است:
از جنبه دیگر با توجه به نوع فیبر نوری که قرار است در ماژول SFP سوییچ شبکه واقع شود. دو نوع ماژول SFP سوییچ شبکه داریم:
-
ماژول SFP تک حالته( single mode)
-
ماژول SFP چند حالته( multi mode)
انواع ماژول SFP برای پیوندهای WDM
ماژول SFP از لحاظ پیوند WDM به دو نوع زیر تقسیم می شوند:
1.ماژول CWDM SFP
2.ماژول DWDM SFP
مدل CWDM , DWDM دو نوع از ماژول های نوری هستند که در سیستم های انتقال استفاده می شوند . این ماژول ها دارای طول موجهای مختلفی می باشند که هر کدام فقط در طیف خود فقط کار میکنند.ماژول های نوری CWDM دارای ۱۸ کانال که به صورت ۲۰ تایی از ۱۲۷۰ شروع و به ۱۶۱۰ خاتمه می یابد. اما در مدل DWDM کانالا به صورت ۱۰۰ مگاهرتزی یا ۵۰ مگاهرتزی جدا می گردند. این باعث ایجاد تعداد بیشتری کانال می گردد.در CWDM حداکثر ۱۸ کانال و در DWDM حداکثر ۹۶ کانال می توان داشت. شکل زیر
تفاوت کاربرد مدل CWDM , DWDM
در شکل زیر کاربرد هر کدام از این روش ها کاملا مشخص است.
نحوه وصل کردن ماژول SFP سوییچ شبکه به کابل های شبکه جفت پیچ خورده با استفاده از پورت SFP :
شما میتوانید با استفاده از ماژول SFP مسی،کابل های شبکه جفت پیچ خورده را به هم ارتباط دهید.
سرعت و فاصله انتقال ماژول SFP سوییچ شبکه
سرعت انتقال ماژول SFP سوییچ شبکه از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه تا ۴ گیگابیت بر ثانیه یا بیشتر در دسترس است. فاصله کاری این ماژول های گیرنده SFP می تواند از ۵۰۰ متر تا ۱۰۰ کیلومتر باشد.
معمولاً پورت های SFP در سوئیچ های اترنت ، روترها ، دیوارهای آتش و کارت های NIC یافت می شوند. ماژولهای SFP یک دستگاه شبکه را به کابلهای فیبر یا شبکه مسی مانند Cat5e متصل می کنند. در زیر یک نمونه سوییچ با پورت SFP از برند با کیفیت HRUI با دو سال گارانتی تعویض خدمت شما معرفی می گردد.
یک نوع سوئیچ HRUI دارای پورت SFP سوئیچ ۴ پورت POE برند HRUI مدل HR-901-AFG-42S است.
آیا برای خرید و نصب سیستم دوربین مداربسته خود نیاز به کمک دارید؟
گروه زاویه دید اصفهان با توجه به رعایت حقوق کار فرمایان گرامی و ارائه خدمات و پشتیبانی به موقع، فروش کالا با ضمانت نامه و گواهی اصالت کالا را نیز به عهده دارد.جهت انتخاب بهترین کابل و سوئیچ برای سیستم دوربین مدار بسته و سیستم نظارت تصویری با ما تماس بگیرید .